به گمانم کم کم وقت آن رسیده که 3G و 4G را به همراه داستان های نسل سوم، چهارم و غیره به فراموشی بسپاریم. در حقیقت باید فرکانس گیگاهرتز را فراموش کنیم! زیرا تیمی از محققان مدرسه علوم و هنرهای Kenneth P. Dietrich دانشگاه پیتزبورگ می گویند که به روشی جهت انتقال اطلاعات با سرعتی ۱۰۰۰ برابر بیشتر دست یافته اند.
این تیم توسط Hrvoje Petek استاد فیزیک و شیمی دانشگاه پیتزبورگ رهبری می شود، که توانسته به صورت تئوری راهی برای انتقال اطلاعات میان دستگاه ها با فرکانس terahertz پیدا کند. Petek در تحقیقاتش به مبنا و بنیان های فیزیکی لازم برای فرکانس تراهرتز دست یافته که به صورت بالقوه می تواند برای «بخشی از طیف الکترومغناطیس میان مادون قرمز و نور مایکروویو» به کار رود و اطلاعات را با سرعتی ۱۰۰۰ برابر سریع تر از استانداردهای بیسیم امروزی (که به فرکانس گیگاهرتز محدود شده) انتقال دهد.
Petek می گوید: «هنگامی که با میزان گنجایش تکنولوژی امروزی می سنجیم، قابلیت تغییر فرکانس نور با چنین پهنای باندی می تواند میزان اطلاعاتی را که جابجا می شوند تا ۱۰۰۰ برابر افزایش دهد. و لازم به ذکر نیست که این کشفی است که مدت زمان زیادی در این زمینه نیاز به آن حس می شد و همه در انتظار آن بودند.»
احتمالا خود جناب هاینریش رودلف هرتز هم در خواب، چنین رویایی آشفته ای نمی دید!
چندی پیش از شکسته شدن چندباره سرعت و اینترنت ۵۱۲ گیگابیتی گفتیم و دیروز هم با خبر شدیم که برادر بزرگ آبی توانسته انتقال اطلاعات در فیبر نوری را به یک ترابیت بر ثانیه برساند. حالا هم انتقال اطلاعات بیسیم پا به دنیای تراهرتز گذاشته است. به گمانم ما در مقطعی از تاریخ همانند کشف آتش و یا شروع انقلاب صنعتی ایستاده ایم، ولی ناآگاهانه و شگفت زده فقط به دور و اطراف می نگریم. نظر شما درباره آینده دنیای تکنولوژی و تاثیر آن در زندگی روزمره انسان امروزی چیست؟ باید منتظر دنیای وحشتناک عصر ماشین باشیم؟ یا زندگی راحت تر و آسوده تر از هر زمان دیگری انتظارمان را می کشد؟
نظرات شما عزیزان: